Dodaci prehrani

Vita-Mine+ dodatak prehrani

Vitaminsko-mineralni dodatak prehrani koji smanjuje umor i iscrpljenost te doprinosi normalnom energetskom metabolizmu!

U svom sastavu ima 14 vitamina i provitamina, te elemente u tragovima:

Vitamini A (retinilacetat), B1 (tiamin), B2 (riboflavin), B3 (nikotinamid), B6 (piridoksin), B12(cijanokobalamin), C (kalcijev askorbat), D3 (kolekalciferol), E (tokoferil sukcinat), pantotenska kiselina, folati, PABA (para-aminobenzojeva kiselina), kolin, inozitol, a od minerala i elemenata u tragovima bakar, cink, kalcij, kalij, jod, krom, magnezij, mangan, selen i željezo.

Vitamini C, B12, B6, riboflavin, pantotenska kiselina i nikotinamid te magnezij, mangan, jod, bakar i kalcij doprinose normalnom stvaranju energije.

Vitamini C, E i riboflavin te selen, mangan, bakar i cink doprinose zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Vitamini A, C, D3, B12 i B6 zajedno sa cinkom, selenom, bakrom i folnom kiselinom doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava.

Vitamini C, B6, B12, riboflavin, nikotinamid i tiamin te magnezij, bakar, kalij i jod održavaju normalnu funkciju živčanog sustava.

Vitamini C, B12, B6, riboflavin, pantotenska kiselina, nikotinamid i folna kiselina, zajedno s magnezijem smanjuju umor i iscrpljenost.

Ginseng (Panax ginseng) ima učinak na žlijezde s unutarnjim izlučivanjem (endokrine žlijezde), pri čemu pomaže u cjelovitom iskorištavanju vitamina i minerala u organizmu. Potiče izmjenu tvari u organizmu, a djeluje i kao tonik za jačanje i oporavljanje kod osjećaja umora i nemoći, kod smanjene radne sposobnosti i koncentracije.

Snaga ginsenga nalazi se u aktivnim sastavnicama, saponinima pod nazivom ginsenkozidi.Istraživanjima je potvrđeno njihovo stimulativno antialergijsko djelovanje, koje se očituje stimuliranjem tijela u proizvodnji kortikosteroida preko adenohipofize i povećavanju adaptogenog i antistresnog potencijala tijela.

Ginseng ima sposobnost povećanja prirodne otpornosti i to ne samo protiv uzročnika bolesti, nego i protiv mnogih fizičkih, kemijskih, psihičkih i emocionalnih čimbenika stresa.

Koenzim Q-10 je jedna od najmoćnijih tvari u ljudskom organizmu i neophodna je za nesmetano funkcioniranje svih bioloških procesa u organizmu. Ima važnu ulogu u završnoj fazi pretvaranja energije dobivene iz hrane u vlastitu tjelesnu energiju, a taj proces se zbiva u mitohondrijima.

Uz sudjelovanje u metabolizmu energije za svakodnevne energetske potrebe, koenzim Q-10 ima i ulogu prirodnog antioksidansa, a upravo ta dva svojstva ključ su višestrukog povoljnog učinka Q-10 na naš organizam.

Dean Vuković, mag. pharm.

Prethodna tema
Sljedeća tema

You Might Also Like