O nama

o_nama_01Ljekarništvo u Bjelovaru datira od 1768., godine koja se spominje kao godina osnutka prve bjelovarske ljekarne. Zanimljiva je činjenica da je prvi bjelovarski ljekarnik Joseph Bluehweis bio ujedno i gradonačelnik Bjelovara.

 Zdravstvena ustanova Ljekarne Bjelovar u svom sadašnjem obliku posluje od 28. srpnja 1995. godine kada osnovana odlukom Poglavarstva Bjelovarsko-bilogorske županije. Ljekarna Bjelovar je u vlasništvu Bjelovarsko-bilogorske županije, a čine ju šest ljekarničkih jedinica: tri u Bjelovaru, te po jedna u Novoj Rači, Kapeli i Velikoj Pisanici.

Prije osnivanja privatnih ljekarni u gradu Bjelovaru , bilo da se radilo u sklopu tadašnjeg Medicinskog centra bilo da se radilo kao samostalna ustanova, broj zaposlenika bio je oko 60. Danas u zdravstvenoj ustanovi Ljekarna Bjelovar radi jedanaest magistara farmacije, devet farmaceutskih tehničara te četiri nezdravstvena radnika.

Ustanovi je 29. rujna 2002. godine dodijeljen Pečat grada Bjelovara kao javno priznanje za značajne uspjehe na području zdravstva a 2009. u našu ustanovu stigla su i dva velika stručna priznanja – Diploma HFD-a(Katarina Fehir Šola) te Nagrada Mr.ph.Antun Karlovac(Željka Barlović Ferenčak).

Odnedavno smo vrlo ponosni imenovanjem naše kolegice Katarine Fehir Šola  predstavnicom Hrvatske u EuroPharm Forum od strane HLJK te  predstavnicom Hrvatske u Europskom udruženju EPhEU ( Europsko udruženje ljekarnika zaposlenika  sa sjedištem u Beču ) od strane HFD-a. Na godišnjoj skupštini Europskog udruženja ljekarnika zaposlenika u Bruxellesu 2012. izabrana za predsjednicu Izvršnog odbora europskog udruženja EPhEU te je voditeljica odbora tog udruženja zaduženog za obrazovanje ljekarnika. Zbog velikog stručnog angažmana, dobitnica je i javnog priznanja  Zlatne plakete “Grb Grada Bjelovara” za 2012 za izuzetne doprinose u zdravstvu.

Kolegica Željka Macner Majcan citirani je autor u obveznom Ljekarničkom priručniku 2-Ljekarnička praksa: ljekarnička djelatnost, lijekovi i rukovanje lijekovima ( V. Grdinić, 2010.)

o_nama_02Godinama ova ustanova i njezini djelatnici pružaju mogućnost obavljanja obaveznog pripravničkog staža mladim magistrima farmacije i farmaceutskim tehničarima jednako tako kao što su godinama naše kolegice i kolege vanjski suradnici Medicinske škole Bjelovar- smjer farmaceutski tehničar. Isto tako magistri farmacije vrlo aktivno sudjeluju u radu Hrvatske ljekarničke komore, Udruženju farmaceuta Podravine i Bilogore.
Posebnu skrb u poslovanju Ljekarna posvećuje u pružanju dostupne i stručne pomoći pacijentu. Ljubaznost i stručnost djelatnika te opskrbljenost Ljekarne pacijentima daje sigurnost u liječenju.

Djelatnici naše ljekarne višekratno su se pojavljivali kao predavači u gradu Bjelovaru(i šire) ali i na stručnim skupovima (sudjelovali smo na 3.hrvatskom kongresu farmacije te na tri zadnja Savjetovanja farmaceuta kao predavači).Više stručnih radova objavljeno je i u Farmaceutskom glasniku, Biltenu Hrvatske ljekarničke komore te časopisu Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo .

Unutar ljekarne vrlo često se sastaje Stručno vijeće koje razmatra i implemetira u svakodnevnu praksu nove znanstvene spoznaje u području rada. Odavno smo shvatili da je kvalitetna usluga naša najbolja reklama.
Svaki od djelatnika Ljekarne svojim idejama doprinosi unapređivanju pružanju kvalitetne stručne usluge pacijentima. Tako smo osmislili i izradili nekoliko edukativnih letaka s najvažnijim informacijama o temama koje zanimaju naše pacijente( Prehlada i gripa, Analgetici i antipiretici u ručnoj prodaji, Osteoporoza, Antibiotici, Ušljivost, Pretilost..).

Posebno smo ponosni na internet stranicu ljekarne (http://www.ljekarna-bjelovar.hr) koja obiluje savjetima i vrlo dobro je posjećena.

ZU Ljekarna je i društveno odgovorna stoga podupire kulturno-sportske i druge aktivnosti koje se organiziraju u gradu Bjelovaru.

Uz sve to, lijepa atmosfera na poslu čini i one, često teške i napete trenutke u svakodnevnom radu podnošljivijima. Skup smo pojedinaca koji imaju i zajedničke interese ali i one individualne tako da su među nama planinarka , esperantistica, kvizofili, glazbenjaci, stručnjakinja iz područja menađmenta, vrsne kuharice, knjigoljupci..a prije svega jako dobre majke.

Komentari


100 upit(a). 1,133 sekundi.